Сьогодні я вирішила ускладнити собі життя і законсервувати заправку для борщу. Чому ускладнити життя? Тому що я сьогодні готувала велику каструлю, якої вистачить, щоб приготувати 11 разів борщ швидким способом. Як ви самі розумієте, сил і часу пішло багато, але тепер я можу приготувати борщ взимку за 30 хвилин.

Борщ готується з такою заправкою дійсно дуже швидко. Про це я як-небудь розповім вам окремо. Це простий і хороший спосіб готувати швидко і смачно. А ще це прекрасний спосіб заготовити овочі, яких восени багато.

Особисто мені цей рецепт подобається тому, що підвал, де зберігаються у мене овочі, останнім часом на початку зими стає вологим, і овочі вже до Нового року починаються псуватися. Заготовки у банках в цьому підвалі чудово зберігаються. От і вирішила я заготовити овочі для зими вже в готовому вигляді, щоб спростити собі життя взимку, я її ускладнила собі сьогодні.


Для приготування заправки для борщу необхідні такі продукти:

— 1,5 кг буряків
— 1 кг болгарського перцю
— 1 кг моркви
— 1 кг цибулі
— 1,5 кг томатів
— 1 гострий перець — чилі
— 350 мл соняшникової олії
— 100 г оцту
— 0,5 склянки солі
— 0,5 склянки цукру
— 300 г квасолі
— 1 л води
— 1 ст. л. чорного меленого перцю
— свіжа зелень (кріп, петрушка)

Час на підготовку овочів: 2 години
Час приготування: 1,5 години

Складність: середня

Починаємо приготування заправки для борщу з завчасного замочування квасолі у воді на ніч. Вранці квасоля промиваємо й варимо у воді без солі до напівготовності.

Поки квасоля вариться, займемося овочами.

Для початку очищаємо цибулю і промиваємо його.

Нарізаємо цибулю невеликими кубиками.
У великій сковороді смажимо цибулю на рослинній олії (350 мл олії на весь лук).

Тим часом очищаємо і промиваємо моркву.

Моркву тремо на крупній тертці. У велику каструлю, миску або казанок закидаємо цибулю і моркву.

Буряк очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Відправляємо буряк до інших підготовлених овочів.

Болгарський перець очистити від плодоніжки і серединки і перекручуємо на м’ясорубку з дрібною сіткою.

Томати і гострий перець промиваємо, томати нарізаємо на 2-4 частини і теж пропускаємо через м’ясорубку з дрібною сіткою.

Томатне пюре з гострим і болгарським перцем відправляємо в каструлю з овочами. Додаємо наполовину готову квасолю, сіль, цукор, чорний мелений перець і воду. Після закипання готуємо заправку 15 хвилин, після чого заливаємо оцет, додаємо рубану зелень і готуємо ще 1 годину.

Якщо за цей час квасоля, буряк встигли стати м’якими, то розкладаємо заправку за чистим сухим банкам і закочує їх кришками. Якщо квасоля або буряк здаються трохи твердими, то варимо заправку для борщу ще 15 хвилин.
Готову заправку відправляємо в прохолодне місце і готуємо борщ в будь-який зручний час всього за 30 хвилин.

Приємного і смачного борщеварения!