Масляна риба — це особливий вид, який характеризується наявністю підвищеного вмісту жиру, корисних жирних амінокислот, мінералів та інших речовин. Досить часто недобросовісні продавці під виглядом масляної риби можуть продати зовсім інший вигляд, який не має до цього ніякого відношення. Масляна риба — це елітний вид, що дозволяє створювати вишукані та неповторні страви. Далі більш детально розглянемо, що таке масляна риба і рецепти приготування. Даний вид риб має велику кількість поживних і корисних для організму речовин, тому її рекомендують, є для підтримки нормального балансу мікроелементів в організмі.

Склад і корисні властивості масляної риби.

До категорії масляна риба відноситься величезна кількість різноманітних видів риб, що мають різний хімічний склад і корисні властивості. Можна загалом сказати, що це дуже корисна і живильна для організму риба, яку необхідно регулярно вживати, щоб зміцнити своє здоров’я корисними мікроелементами. Що стосується калорійності риби, то в 100 грамах може міститися більше 110 Ккал. Іншими словами це жирна та калорійна риба, яку потрібно вживати в помірній кількості.

Серед головних переваг масляної риби можна виділити високий вміст натрію, фтору, калію, магнію і хрому. Іншими словами така риба рекомендована в помірній кількості людей, які мають недолік білка в організмі або проблеми з серцево-судинною системою. Також таку рибу рекомендується тим, хто має проблеми з кістками і судинами. Достатній вміст корисних речовин, зміцнює та відновлює всі системи в організмі.

Крім того, така риба багата амінокислотами, що мають унікальну властивість позитивно впливати на клітини шкіри і здійснювати омолоджуючий ефект. Жирні кислоти стимулюють синтез природного еластину і колагену в клітинах шкіри. Це призводить до регенерації і відновлювальних процесів у клітинах. Крім шкіри, амінокислоти також впливають на клітини внутрішніх органів, що здійснюють відновний процес. При цьому рекомендується готувати рибу тільки корисним способом, щоб зберегти всі важливі мікроелементи і кислоти. Краще рибу готувати на пару або запікати в духовці. Меню ресторанів і рецепти представлені на офіційному сайті пивного ресторану «Бургомістр».

Запечена масляна риба.

Щоб приготувати запечену масляну рибу потрібно:

— Одна тушка масляної риби.

— Один лимон.

— Цибуля порей.

— Сіль та фольга для запікання.

Приготування:

— У першу чергу потрібно підготувати рибу. Для цього беремо середню тушку, миємо її і ретельно очищаємо від нутрощів, відрізаємо хвіст, плавники і голову. З голови і хвоста можна зварити юшку.

— Підготовлену тушку потрібно розділити на окремі частини, товщина яких не повинна перевищувати трьох сантиметрів.

— Кожен підготовлений шматок потрібно натерти сіллю за смаком і скласти в миску.

— На підготовлені шматки потрібно вичавити сік лимона і добре перемішати, щоб вони ввібрали в себе його. Потрібно, щоб риба так трошки постояла і замаринувалась.

— За цей час можна підготувати цибулю. Для цього потрібно просто цибуля порей помити і нарізати на кільця. Також можна використовувати і звичайний лук.

— Тепер можна формувати нашу страву. Для цього потрібно взяти форму для запікання і застелити фольгою.

— Спочатку викладаємо перший шар з кілець цибулі.

— На цибулю потрібно викласти замариновані шматочки риби. Зверху можна також викласти цибулю.

— За бажанням рибу накривають фольгою або залишають відкритою.

— Час приготування становить не більше 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.