Старий Новий рік ми зустрічали солодким столом. Медовий тортик був самим головним ласощами. Він завжди виходить дуже високим і вистачає на всіх домашніх і на несподіваних гостей. Він не приторно солодкий, тому зазвичай подобається і дітям, і дорослим. А ще ми завжди запалюємо свічки і ставимо в центр холодний феєрверк – діти завжди чекають цього моменту з нетерпінням.

Що нам необхідно для тіста:

— 1 банка штучного меду (приблизно склянку),
— 4 яйця,
— 1 склянка цукру,
— 2 ч. л. соди,
— 1 ст. л. оцту,
— 3 склянки борошна.

Крем готуємо сметанний з вершковим маслом:
— 400 р сметани,
— 200 г масла,
— 1 склянка цукру,
— курага або чорнослив (можна інші варіанти) для прошарку.

Мед, яйця і цукор розтираємо дочиста.
В отриману масу додаємо соду, погашену оцтом.

Ретельно все перемішуємо. Потім поступово всипаємо 3 склянки борошна, розмішуємо і ставимо в холод на 6 годин (можна на ніч).

Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на 2 коржа. Викладаємо по черзі у форму і випікаємо в духовці до готовності. Коржі повинні сильно підійти.

Потім коржі охолоджуємо і розрізаємо на 2-3 частини (за бажанням). Кожен шар промазуємо заздалегідь підготовленим кремом (просто збиваємо всі інгредієнти разом) і викладаємо на крем фруктову прошарок. Ми брали розморожені абрикоси – вони додали кислинку. Повторюємо з кожним шаром.

Верх торта прикрашаємо так, як душі завгодно. Ми просто змастили кремом, посипали готовими прикрасами, а напис зробили спеціально купленими «їстівними фломастерами».

Все, тортик готовий. Можна відправити його знову в холодильник до приходу гостей.