Іноді хочеться чогось смачненького, але не хочеться витрачати багато часу і сил. В такому разі мені завжди приходить на виручку книжечка без рецептів випічки. Одним з моїх улюблених тортів є торт «Труфельдинья», рецептом якого я і хочу сьогодні поділитися з вами.

Продукти для цього торта не дорогі і не складні. Сметана і печиво — не розкіш, але єдина складність — витримати 2 години, поки торт буде охолоджуватися в холодильнику.

Щоб приготувати торт без випічки «Труфельдинья», вам слід запастися наступними продуктами:

— печиво цукрове — 250-300 г (в залежності від вашої форми)
— вершкове масло — 150-200 г
— сметана — 0,5 л
— желатин — 30 г (2 пачки)
— банан — 1 шт.
— цукрова пудра — 60-80 г ( залежить від консистенції сметани)
— сік лимона — 1-2 ч. л.

Час на приготування торта піде не багато, хвилин 10, але застигати він буде в холодильнику — 2 години.

Складність — дуже легко.
Підготуємо продукти для торта.

Приступимо до приготування коржа. Печиво необхідно перетерти з м’яким вершковим маслом.

Викладаємо його на дно форми.

Наступним шаром ляже банан, порізаний кільцями.

Тепер заливка. У глибокій мисці необхідно збити міксером сметану з цукровою пудрою. За 2 хвилини до закінчення вводимо лимонний сік, ще раз гарненько збиваємо. Повинен вийти густий сметанний крем.

Окремо замочуємо желатин. Додаємо його в сметанний крем, ще раз збиваємо.

Заливаємо корж з печива і бананів сметанною масою. Відправляємо торт відпочивати на 2 години в холодильник.

Через 2 години виймаємо торт з форми. В принципі, його можна не прикрашати, але мені дуже подобається поєднання білого чаю і какао, тому я злегка притрусила ним торт.

Можна ставити чай, торт без випічки готовий.