Дуже люблю цей рецепт. Хрустке печиво виходить, розсипчасте, смачне. Можна довго зберігати. Воно подобається практично всім, хто його пробував. Тим більше начинку можна змінювати, вибравши для себе найбільш підходящу.

Так як останнім часом дочка любить уявляти себе феєю, то і печиво я спробувала зробити у вигляді «чарівної палички». Розмір його вийшов досить великий — 10-12 см в довжину. Але можна зробити і акуратні маленькі рогалики-равлики.

Час приготування: приблизно 60 хвилин ( з випічкою).

Ступінь складності: не складно.


Для того щоб приготувати таке хрустке, розсипчасте і смачне печиво нам знадобляться наступні продукти:

Для тіста:

— яйце — 3 шт.
— цукор — 200 г
— вершкове масло — 200 г
— сода на кінчику ножа
— крохмаль — 50 г
— борошно — 850 г

Для начинки:

— апельсин — 1 шт.
— кориця
— цукор

Спосіб приготування:


Яйця розбиваємо в миску, добре збиваємо.

Додаємо 200 г цукру, знову збиваємо.

Вершкове масло розтоплюємо на плиті, залишаємо остигати.
Додаємо крохмаль в яєчно-цукрову суміш, додаємо трохи соди і перемішуємо.

Остигле масло вливаємо в тісто і перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція.

Потім поступово додаємо борошно, добре вимішуємо.

Тісто має бути м’яке, не липнути до рук.

Поміщаємо його в поліетиленовий мішок і відправляємо в холодильник на 30-60 хвилин.

Тим часом робимо начинку з апельсина і кориці.
Апельсин миємо, розрізаємо на шматочки, виймаємо кісточки, якщо такі є.

Потім на блендері перетираємо разом з шкіркою.

В отриману суміш додаємо 50 г цукру і перемішуємо. Апельсинова начинка готова.

Корицю теж змішуємо з цукром.

Виймаємо охолоджене тісто. Розкачуємо в дуже тонкий пласт, посипаємо корицею з цукром або апельсинової сумішшю.

Так як трубочки я робила великого розміру, в довжину — 10-12 см, то і пласт розрізала на 4 частини. Скачуємо в трубочки ( можна по діагоналі, або по прямій, як вам більше подобається).

Я скатывала з начинкою з кориці по діагоналі, а з апельсиновою — по прямій. Так печиво розрізнялося за формою і по начинці.

Підготовлене для випічки виріб викладаємо на змащене деко. Поміщаємо в духовку. Градус встановлюємо на 200, час випікання — 20-25 хвилин.

Приємного чаювання.