Ці печеньки — просто чарівні. У них немає вершкового масла (і рослинного, до речі, теж), соди, оцту. У них немає навіть цукру — так як вони не солодкі.

Ще ці печенюшки здатні з легкістю втамувати голод — вони дуже ситні. Підуть за лічені хвилини з чаєм, компотом, квасом, пивом, супом. Хоч всухом’ятку! Особисто я ніколи не вважала чимось шкідливим. По-моєму, останнім часом навпаки багато хто говорять, що їсти і пити краще окремо.

Коротше, без різниці, яке продуктове супровід ви для них вибрати. Їх все одно чоловіки і діти «поглинуть» дуже швидко)


Ступінь складності: маленька, навіть збивати нічого не потрібно!
Час приготування: на все про все (разом з випічкою) піде всього лише 30 хвилин!

Інгредієнти, потрібні нам для повного дека печива:
— 7 ст. ложок сметани (жирність — 15%)
— 7 ст. ложок майонезу (жирність — 67%)
— 1 ч. ложка гірчиці
— половина чайної ложки солі
— 2 яйця
— близько 3 склянок борошна
— олія для змащування дека

Приготування:

Відміряємо потрібну нам кількість сметанки. 15% жирності — ідеальна, як мені здається. Хоча якщо взяти 10 або 20 відсотків, катастрофи не буде)

До неї додаємо майонез (оливковий або провансаль — без різниці).

Потім у нас йде гірчиця. Не бійтеся, гірчити в печиві вона не буде. За їх смаку навіть не особливо зрозуміло, що вона там є.

Додаємо кілька сирих яєць і сіль. Пересолити з-за майонезу не бійтеся, борошно вбере в себе солоність.

Збивати всю цю масу не треба — просто гарненько перемішуємо ложкою і все.

Останнє, що нам треба додати — це мука. Я всыпала десь 2,5 склянки, а потім вже регулювала. Трохи піде на присипку, от і вийде приблизно три склянки в підсумку.

Вимішуємо мягонькое тісто.

На дошці з борошном розгортаємо в такий собі досить товстенький коло.

Вирізаємо формочкою печенюшки.

Перекладаємо їх на деко з невеликою кількістю рослинного масла і ставимо в гарячу духову шафу. Печемо 20 хвилин під температурою 210 градусів. Приємного апетиту!