Дієту я залишила далеко позаду, так що можу іноді балувати себе смачними домашніми солодощами. Причому, слово «іноді» відіграє головну роль для ласуни, яка боїться погладшати!
Знаю-знаю, що хороших людей повинно бути багато, але краще нехай моя доброта буде в концентрованому вигляді і поміщається в розмір 90-60-90. Все інше я буду вважати зайвим, і буду боротися з цими надлишками з допомогою вправ і дієт.
Скажете, краще не їсти солодкого, ніж все життя боротися? А я відповім, що жити не можу без солодкого! До чаю неодмінно повинен бути шматочок торта, цукерка, фруктовий пиріг або печиво. Сьогодні я хочу поділитися рецептом медового печива. Його можна навіть розфарбовувати, але про це ви зможете прочитати у завтрашньому рецепті.

Для приготування медового печива необхідні такі продукти:


— 75 г маргарину
— 200 г свинячого жиру (смальцю)
— 75 г меду
— 2 яйця
— 1 неповний стакан цукру
— 5-6 склянок борошна

Як бачите, в рецепті використовується свинячий жир (смалець). Його можна отримати, вытапливая сало на сковороді. Після охолодження такий жир використовується як замінник вершкового масла у випічці. Іншими словами, смалець — це натуральний продукт, який замінює в тесті не натуральне магазинне масло.
Для приготування тіста змішуємо маргарин і смалець.

Зважуємо мед, додаємо його до жирів в тарілку і ставимо в тепле місце, щоб ці продукти стали м’якими.

Додаємо до них яйця, цукор і борошно. Замішуємо пластичне тісто.

Тісто розкочуємо качалкою до товщини 0,5 див. Вирізаємо з допомогою формочок різні фігурки. Викладаємо їх на деко, який застеляємо пекарським папером. Випікаємо печиво при температурі 160 градусів до легкої золотавості. Оскільки печиво тонке, то готується дуже швидко.

Викладаємо печенюшки на тарілку і посипаємо цукровою пудрою.

Подаємо медове печиво до столу з молоком, чаєм або кавою.

Приємного апетиту!