Ці кекси підкорили мене в першу чергу своїм незвичайним смаком і дуже-дуже ніжною текстурою. Можна сказати, що вони ніби тануть у роті. І навіть на наступний день після випічки кексики залишаються дуже м’якими і не тверднуть. Так що назва «Ніжні» підходить як не можна краще.

Спочатку це був рецепт пирога. Але у мене він частенько розсипався після приготування, та й часу на випічку йшло пристойно. Тоді я вирішила зробити за таким же рецептом маленькі кекси. Вийшло просто відмінно! Тепер це одне з моїх найулюбленіших страв!


Інгредієнти для кексів:
— борошно — 1 склянку
— цукор — 1 стакан
— масло вершкове м’яке — 120 г
— яйця — 2 шт.
— лимон — 1 шт.
— розпушувач або гашене сода — 1/2 чайної ложки

Складність — легко.
Час приготування — 30 хвилин.

Хід роботи

Для цих кексів треба брати саме вершкове масло, якщо його замінити на маргарин, то кекси не вийдуть такі ніжні і повітряні. Масло попередньо розм’якшуємо при кімнатній температурі. Розтираємо масло з цукром.

Кладемо яйця і продовжуємо вимішувати тісто міксером.

Потім просіваємо борошно через сито. Продовжуємо заважати.

З цілого лимона знімаємо цедру за допомогою дрібної терочки. Потім вичавлюємо з нього весь сік (без м’якоті).

Додаємо в тісто сік лимона і цедру. Перемішуємо.

В самому кінці кладемо розпушувач або погашену оцтом соду.

За консистенцією тісто має бути не дуже рідким. Якщо тісто все ж рідкувате, то можна доваить до нього ще трохи борошна.

Викладаємо тісто ложкою у форми для кексів. Я використовувала силіконові формочки, вони дуже зручні тим, що тісто в них не прилипає до стінок і після приготування кексики дуже легко виймати. Якщо формочки з металу, то краще заселити їх шматочками паперу для випічки або намазати маслом.

Відправляємо кексики в духовку приблизно на 20 хвилин.

Даємо трохи охолонути кексів і потім виймаємо їх з формочок. Смачна і ніжна випічка готова!