Сьогодні я розширила можливості використання мультиварки — приготувала з її допомогою кутю. Це блюдо асоціюється у мене з давніми традиціями. Смак куті на протязі багатьох поколінь зберігав свою актуальність і любов серед дітей і дорослих. Здавалося б, причому тут сучасна мультиварка?

Відповідь гранично проста – мені захотілося заощадити час приготування куті. Для цього я довірила її приготування сучасній техніці. Мультя впоралася зі своїм завданням, так що можете і ви користуватися перевіреним рецептом.


Для приготування куті в мультиварці необхідні такі продукти:

— 1 склянка пшениці
— 5 склянок води
— 1 склянка маку
— жменю родзинок
— 3 жмені горіхів
— 100-150 г халви з арахісом
— цукор і мед за смаком
— холодна кип’ячена вода

Час приготування: 1,5-3 години (залежить від пшениці)

Складність приготування: легко

Пшеницю промиваємо, заливаємо водою і замочуємо на кілька годин (можна і не замочувати). Відправляємо чашу з пшеницею в мультиварку. Включаємо програму «Тушкування» на 2,5 години. Якщо пшениця використовується шліфована, то можна варити на автоматичною програмою «Гречка».

Тим часом замочуємо мак.
Кип’ятимо 1-1,5 л води і охолодити.

Готову кутю (пшеницю) охолоджуємо.

Мак перетираємо в ступці з невеликою кількістю цукру.

Родзинки промиваємо і заливаємо окропом на 2-3 хвилини.

До пропареному родзинок додаємо халву з арахісом.

Горіхи прокручуємо через м’ясорубку з крупною сіткою.

Можна подрібнити горіхи з допомогою качалки або подрібнити ножем.

Змішуємо в глибокій ємності пшеницю, мак, горіхи, родзинки, халву. Заливаємо воду і додаємо за смаком цукор і мед. Наполягаємо кутю 20-30 хвилин.

Готову страву подаємо до столу в холодному вигляді. В моїй родині люблять рідку кутю, але кількість води можна регулювати виходячи з вашого смаку і переваг.

Приємного апетиту!