На одвічне питання господинь «Що приготувати на вечерю?» я відповіла сама собі курячою грудкою в сметані. Мені сподобалося те, що без особливих хитрувань у мене вийшло смачне і зовсім не сухе куряче філе.

Звичайно, страва дієтичним не назвеш, але так як у мене магазинна сметана жирністю 15 відсотків, думаю не все так страшно. З сільської сметаною, звичайно, потрібно бути поакуратніше.

Інгредієнти


— 600 г курячого філе;
— 300 мл сметани;
— 2 цибулини;
— кілька зубчиків часнику;
— 5 ст. л. рослинного масла;
— 30 г вершкового масла;
— сіль і спеції за смаком;
— 100 мл води.

Складність: невелика.
Час приготування: 30 хвилин.

Хід роботи


Куряче філе помила, порізала досить крупно – шматочки приблизно 3Х4 см.

Цибуля почистила і порізала пір’ям.

Очистила часник. Не дивіться, що зубчик у мене один, він дуже великий, так що зубчиком його називати не зовсім правильно:)

На сковороді змішала рослинне і вершкове масла.

Коли суміш розігрілася, виклала в неї шматочки курячого філе.
Додала приблизно 1 чайну ложку прованських трав і трошки чорного меленого перцю.

Обсмажила протягом 10 хвилин.

Додала до філе цибуля.

Поки цибуля і грудка смажилися, порізала часник.

Додала в сковороду.

Смажила до готовності лука.
Тепер прийшла черга сметани. Виклала її в сковороду.

Додала воду. Все як слід размешала і залишила потомитися на вогні, щоб випарувалася зайва рідина, а сметанна підлива стала однорідної консистенції і потрібної мені густоти.

Хвилин через 10 вимкнула вогонь. За цей час у мене картопля зварилася, і через 5 хвилин до курячого філе був готовий гарнір. Дуже смачно!