Картопля, картопелька… Цікаво, чи є люди, які її не люблять? Я дуже люблю! Два моїх улюблених страви з картоплі – це пюре і запечена картопля в духовці.
У пюре, щоб було смачніше, треба покласти побільше гарячого молока, а до запеченої — сиру. Тоді апетитна скоринка такої картоплі забезпечена.

В останній раз у мене було і пюре, і запечена картопля. Чи варто говорити, що спочатку съелась запечена картопля? Її апетитна скоринка не залишила нікого байдужим.
Коли я дістала її з духовки, перші слова домашніх були: «Фотографуй швидше! У тебе мало часу!» Особливий смак їй додає часник, який я чомусь рідко додаю до картоплі.
Цим простим рецептом, звичайно ж, хочу поділитися з вами, дівчата.


Інгредієнти*

— 4 картоплини середньої величини;
— 2 цибулини;
— 100 г твердого сиру;
— 0,5 склянки сметани;
— 70 г води (вода потрібна для розведення сметани, так що може знадобитися трохи більше або менше);
— 1 ч. л. гірчиці;
— сухий часник в порошку;
— рослинне або вершкове масло для змащування форми.
*Сметанную заливку можна замінити сумішшю вершків і молока, але я люблю саме зі сметаною.

Складність: мінімальна.
Час приготування: 50 хвилин — 1 годину.

Хід роботи

Чистимо картоплю.

Нарізаємо його тонкими кружечками.

Цибулю теж чистимо і нарізаємо кільцями.

Змащуємо форму для запікання олією. Я взяла сковорідку з низькими бортиками, в ній картоплі простіше підсмажитися і утворити апетитну скоринку. Вистилаємо її, якщо потрібно, фольгою. Укладаємо колечка картоплі.

Другим шаром кладемо цибулю.

Присипаємо тертим сиром. Повторюємо шари.

Зверху выкладывавем тертий сир. Сметану змішуємо з гірчицею, додаємо воду.
Заливаємо картоплю сумішшю сметани і гірчиці. Зверху присипаємо сушеним часником.

Ставимо в духовку на 40-50 хвилин.
Ось така картопелька виходить ароматна і симпатична.

Приємного апетиту!