У гості приїхала мама, а це завжди нові рецепти, смачні страви і прекрасна випічка. Це вона мене привчила до кухні. Вона допомогла мені подружитися з дріжджовий випічкою і навчила всьому, що знала сама. Тепер мені залишилося тільки удосконалюватися і розвивати те, що мені подобається.

Але, як кажуть в народі: «Вчитися ніколи не пізно!» Тому мама продовжує мене вчити і зараз, але іноді і в мене вона переймає позитивний досвід і нові смачні рецепти. Ось і сьогодні я хочу вам розповісти, як легко можна приготувати хрусткі рогалики. Замість маргарину в рецепті буде використовуватися смалець і сметана.
Смалець — це жир, який витоплюють з сала. Його легко можна приготувати вдома, після чого його потрібно буде перелити в банки і відправити на холод. А далі вже можна на ньому і картоплю смажити, і на хліб намазувати, і випікати хрусткі рогалики, як в сьогоднішньому рецепті.

Для приготування хрустких рогаликів на смальці необхідні такі продукти:


— 500 мл сметани
— 500 г смальцю
— 100 г вологих дріжджів
— щіпка ваніліну
— 7,5-8 склянок борошна

 

В якості начинки можна використовувати вишні, черешні, сливи або джем (в нього за бажанням можна додавати горіхи).
Для початку замішуємо тісто. Для цього беремо сметану кімнатної температури (не менше 21% жирності) і додаємо в неї вологі дріжджі. Гарненько їх розминаємо.

Додаємо борошно.

Смалець перетираємо в борошні і поступово замішуємо тісто. Муки може використовуватися різна кількість, так як буває сметана рідка і не дуже.

Не забуваємо додати для запаху ванілін або ванільний цукор.

Тісто відправляємо в холодильник на 1 годину.

Через зазначений час тісто починає «оживати».

Можна його вже тонко розкачати і нарізати на трикутники.

В якості начинки можна використовувати все, що є під рукою: вишні, черешні, журавлину, чорнослив, курагу і т. д. (у мене сьогодні полуничний джем з горіхами). Начинка не повинна бути рідкою!

Викладаємо начинку на шматочки тіста.

Закручуємо рогалики і викладаємо їх на деко.

Випікаємо рогалики в духовці при температурі 170 градусів до легкої золотавості.

Готові рогалики можна посипати цукровою пудрою, щоб вони трохи «вбралися» і стали солодший.

Приємного апетиту!