Іноді, буває, думаєш-гадаєш, що б приготувати на вечерю… Чомусь таке найчастіше трапляється в кінці весни-початку літа, коли все вже набридло, і хочеться якомога більше овочів і вітамінів.

Ось і сьогодні мене долали подібні роздуми, поки я не згадала про залишки гарбуза в морозилці. Її я ще з осені заготовила, так як гарбуз була дуже велика, і її з’їсти за один раз було нереально.

Як я вже говорила, гарбуз на нашому столі з’явилася недавно, і всю зиму і минулої осені я освоювала різні рецепти з неї. Цього разу мені захотілося приготувати гарбузове пюре, що я негайно і зробила.


Це пюре – не десерт, а варіант другої страви, наприклад, гарніру до моєї вчорашньої грудці в імбирно-апельсиновому маринаді.

Інгредієнти:
— 200 г замороженої гарбуза;
— 1 цибулина;
— 2 зубчики часнику;
— 2 ст. л. рослинного масла;
— 1 ч. л. томатної пасти;
— 1 стакан води;
— сіль за смаком.

Складність: невелика.
Час приготування: 20 хвилин (якщо у вас свіжий гарбуз, рецепт займе часу трохи більше).

Хід роботи
Звичайно, гарбуз не обов’язково брати заморожену, але тільки зараз її навряд чи знайдеш. Тепер уже треба чекати свіжого врожаю. А поки я звільняю потихеньку морозилку під нові припаси.

Цибулю чистимо і дрібно ріжемо.

Підсмажуємо на олії.

Ступінь обжарювання – кому як подобається. Я посмажила до золотистого кольору цибулі.

Часник чистимо і дрібно шаткуємо.

Додаємо його до цибулі. Смажимо ще хвилину. Кладемо в сковорідку томатну пасту.

Розмішуємо і смажимо ще буквально 30 секунд.

Кладемо до цибулі гарбуз. Заливаємо склянкою води і тушкуємо під кришкою, поки гарбуз не стане м’якою, а вода майже вся випарується. В цей же момент додаємо сіль, якщо треба.

Гарбуз зварилася.
Викладаємо овочі в миску.

Подрібнюємо блендером в пюре.

Якщо хочете, можна додати меленого перцю. Я не додавала.
Ось таке сонячне вийшло пюре з гарбуза — відмінний гарнір або, якщо ви не проти, — самостійне блюдо.

Приємного апетиту і гарного настрою всім!