Хочете спробувати ну дуже дієтичну сирну запіканку? Хтось рахує калорії, комусь не можна солодке і жирне… Я готую сьогодні класичне десертне блюдо з нежирного 2% сиру, з мінімумом цукру (солодкість дасть родзинки). Запіканка вийде дуже смачною, ситною, але малокалорійної.

Я вважаю, що сир і випічка з нього — це дуже смачна і корисна їжа! Трішки підправляючи класичні рецепти, я намагаюся, щоб моя сім’я харчувалася правильно і приємно! А все так просто: зменшуємо до мінімуму кількість манки, цукру, вибираємо нежирний сир. Замість вершкового масла для змащування чаші мультиварки використовуємо олію.

SONY DSC

Родзинки я іноді заміняю запареними сухофруктами або персиками. Смак змінюється, а страва залишається дієтичним!

Рівень складності: легко
Час приготування: 50 хвилин
Кількість: 8 порцій

Інгредієнти:
— 500 г 2% сиру
— 3 яйця
— 30 г манки
— 30 р цукру
— 100 р родзинок
— сіль на кінчику ножа
— 1-2 ст. ложки рослинної олії

Приготування:
Акуратно розбиваю яйця.

Відділяю білки від жовтків. У білки додаю дрібку солі, збиваю блендером в стійку піну.

Ретельно мою холодною і гарячою водою родзинки.

Заливаю його гарячою водою на 5 хвилин.

До жовтків додаємо сир, манку, цукор.

Блендером змішую всі продукти до однорідної маси.

Додаю родзинки, знову все перемішую.
Акуратно викладаю збиті білки на сирну масу.

Ложкою зверху вниз, перемішуючи в одному напрямку, додаю в масу білки.

Змащую чашу мультиварки рослинним маслом і викладаю сирну масу.

Закриваю кришку мультиварки і встановлюю програму «Випічка» на 45 хвилин. Чекаю сигналу мультиварки про закінчення режиму і, приставивши до чаші плоске блюдо, акуратно перевертаю нашу запіканку.

Тепленька, так і холодна сирна запіканка особливо хороша з малиновим або суничним варенням, зі сметаною або ніжним сирним кремом з кефіру…