Для оформлення м’ясної нарізки можна використовувати варені, копчені та сирокопчені ковбаси, шинку, карбонат, шинку, грудинку, сало, відварний язик. Загалом, все, що є у вашому розпорядженні з м’ясної продукції.

Напевно, для мене Новий рік – це родинне свято, коли за одним столом збираються кілька поколінь. Я дуже люблю свою сім’ю і по-особливому трепетно ставлюся до цього часу.

Але з іншого боку, питання частувань завжди був для мене важким. Я часто ламала голову, що б таке святково-красиво-смачне придумати, але так, щоб догодити всім. Традиційні новорічні страви як «Олів’є» і холодець в нашому випадку не підходили. Ми з чоловіком не їмо м’ясо, свекор не їсть страви з майонезом, а сестра не любить ковбасу.

Тому для мене справжньою знахідкою стала різна нарізка: м’ясна, рибна, сирна, овочева, фруктова, солінь і навіть хлібна. Тут вже точно кожен гість зможе знайти собі по душі той продукт, який хочеться з’їсти в даний момент!
Тим більше, щоб оформити нарізку, потрібно лише трохи фантазії і гострий ніж.

Кілька важливих моментів


Продукти для оформлення нарізки слід підготувати заздалегідь. З усіх ковбасних і м’ясних продуктів в обов’язковому порядку знімають оболонку, навіть натуральну: шкірку з відварного язика, оболонку з шинки. З твердого сиру знімають воскову плівку.
Зелень, свіжі овочі, фрукти і ягоди (крім граната) необхідно промити і просушити. Консервовані продукти потрібно викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий сік.

Поряд з будь нарізкою, будь то м’ясний або овочевий, бажано поставити спеції, приправи, пляшечки з соусами і рослинним маслом і тоді гості зможуть приготувати салат в своїй тарілці і заправити його за своїм смаком.
А на вашому столі присутній нарізка?